CO2

Dioxidul de carbon este un gaz incolor și inodor, vital pentru viața de pe Pământ. Acesta se produce în timpul unor asemenea procese ca: respirația, arderea combustibililor fosili, fermentația și diferite procese chimice.

CO2 este, de asemenea, un co-produs al distileriei ZERNOFF, care rezultă din procesul de fermentare a porumbului sau a grâului. ZERNOFF captează emisiile de CO2 care altfel ar fi evacuate în atmosferă. CO2-ul captat în timpul procesului de fermentare este considerat a fi de o calitate înaltă, cu o concentrație de până la 99%, spre deosebire de CO2 produs de uzinele de cărbune.

Fabrica noastră produce anual 5 000 de tone metrice de CO2 de înaltă calitate și după unele prelucrări minore pentru a elimina cantitățile mici de impurități, CO2-ul este vândut pe piața producătorilor de băuturi, gheață uscată sau  anumite utilizări tehnice.

Cea mai dezvoltată ramură a utilizării CO2 include fabricarea băuturilor răcoritoare, a berii, a șampaniei, a alimentelor congelate. CO2-ul are însă și multiple utilizări industriale, cum ar fi dezinsecția cerealelor, reducerea pH-ului apelor municipale și a efluenților, sudarea, metalurgia, fabricarea cauciucului și producția chimică.

Echipa ZERNOFF se concentrează în special pe calitatea producției de CO2 și livrarea la timp către clienți. CO2-ul produs de Zernoff este utilizat de cele mai mari  branduri locale de băuturi răcoritoare.

UTILIZARE CO2

CO2
Industria băuturilor răcoritoare

Calitatea CO2-ului produs de ZERNOFF permite să fie folosit în componența bauturilor răcoritoare carbogazoase.

vezi certificatele
CO2
Industria
de seră

Plantele necesită CO2 pentru a realiza fotosinteza, iar serele pot intensifica creșterea plantelor folosind CO2 suplimentar.

vezi certificatele
CO2
CO2
Laser

Laserul industrial utilizat pentru tăierea metalelor din industria metalurgică, utilizează CO2 ca mediu.

vezi certificatele

TRANSPORTARE

CO2
Corabie
CO2
Tren
CO2
Auto cisterna

Contactați-ne pentru detalii suplimentare

sau